Prøver kræfter med en Calzone pizza med spagetti og kødsovs. Nedenstående dej bliver til en Calzone og en almindelig Margarita (til ungerne)
Billeder nederst i opskriften. Der var nok til 2 voksne i en Calzone.
Pizzabund
Mel La Tua FarinaTipo 0 og 00 (købt i Netto)
2 stk. pizza (bageplade)
500g Mel
30g gær
3 dl vand
1 tsk. salt
200 g revet ost
2 spsk. Olivenolie
Kom mel i en skål
Rør gær ud i lunkent vand. Tilsæt 2 spsk. olivenolie og salt. Hæld vandet oveni melet. Ælt dejen grundigt med hænderne indtil den kan formes til en glat bolle. Pensel med olivenolie og kom den i en skål med husholdningsfilm over. Lad dem hæve i 1-2 timer ved stuetemp. (eller i køleskab i 10-12 timer.)
Del dejen i 2 (en til Margarita og en til Calzone) Rul eller træk dejen ud så den passer på en bageplade. Tildæk den med et fugtigt viskestykke og lad den trække i 30 min.
Kom tomatsovs på bunden og kom oksekødsfyld, spagetti og ost på den ene side af bunden. Fold den tomme halvdel over fyldet og rul kanten ind så pizzaen er lukket. Skær 2 kryds ovenpå pizzaen og pensel den ovenpå med olivenolie. Drys evt. lidt oregano på toppen.
Bag pizzaen midt i ovnen ved 220 grader (varmluft) i 15-18 min. eller indtil den er gylden ovenpå.
Kom evt. hjemmelavet salsa (se tidligere opskrift) ovenpå den færdige pizza.
Tomatsovs til bunden
1 tomatpure
1 dl. ketchup
1 spsk. oregano
2 spsk. olivenolie
Hvidløg efter hvad man lige er til.
Bland tingene sammen og fordel det på pizzabundene.
Oksekødsfyld
300 g Hakket oksekød
1/2 løg
2 spsk. olivenolie (til løgene)
1/2 dl. Ketchup
Salt og peber
Sørg for det simre indtil der ikke er ret meget væde tilbage, ellers bliver bunden blød.
Hak løget og svits det til de er klare.
Svits oksekødet
Bland det sammen og tilsæt ketchup, salt og peber
Spagetti
200 g spagetti