Pizzabund (6 bunde 32x38cm.)

Det skal du bruge:

  • 700g. mel (Tipo 00)
  • 300g. Durummel
  • 6 1/2 dl vand (ca. 30 grader)
  • 50g gær
  • 2 spsk. Olie
  • 1 1/2 spsk groft salt

 

Fremgangsmåde:

  • Hæld vandet i røremaskinen og opløs gæren i vandet.
  • Hæld melet i en skål og rør salten i.
  • Hæld mel, salt og olie i røremaskinen og ælt dejen til den er blød og elastisk . Ca. 15 minutter i røremaskine.
  • Kom et fugtigt klæde over skålen og lad dejen hæve 45 min. på køkkenbordet.
  • Del dejen i 6 lige store dele, og form dem til store boller. Kom det fugtige klæde over bollerne. (lad dem gerne står 15-20 min.)
  • Rul ud til 6 pizzaer, og pynt med fyld efter egen smag. 🙂

Jeg bager bundene på min lavasten og fryser dem, så er det lige klar til at tage op og pynte direkte fra frost.

Jeg giver dem 2 min. på stenen ved 250 grader. Sørg for stenen er ordentlig varm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *