Det skal du bruge:
- 700g. mel (Tipo 00)
- 300g. Durummel
- 6 1/2 dl vand (ca. 30 grader)
- 50g gær
- 2 spsk. Olie
- 1 1/2 spsk groft salt
Fremgangsmåde:
- Hæld vandet i røremaskinen og opløs gæren i vandet.
- Hæld melet i en skål og rør salten i.
- Hæld mel, salt og olie i røremaskinen og ælt dejen til den er blød og elastisk . Ca. 15 minutter i røremaskine.
- Kom et fugtigt klæde over skålen og lad dejen hæve 45 min. på køkkenbordet.
- Del dejen i 6 lige store dele, og form dem til store boller. Kom det fugtige klæde over bollerne. (lad dem gerne står 15-20 min.)
- Rul ud til 6 pizzaer, og pynt med fyld efter egen smag. 🙂
Jeg bager bundene på min lavasten og fryser dem, så er det lige klar til at tage op og pynte direkte fra frost.
Jeg giver dem 2 min. på stenen ved 250 grader. Sørg for stenen er ordentlig varm.